На осум дена до почетокот на Зимските олимписки игри во Пјонгчанг, организаторот соопшти дека се продадени околу 75 проценти од билетите.

Ли Хи-Бом, претседател на организациониот комитет на Игрите, објасни дека се откупени околу 800 илјади билети од вкупно 1.07 и повика да се преземат „итни мерки“ за зголемување на продажбата на билети, особено поскапите.

– Продажбата на билети достигнаа речиси 75 проценти, но ни остануваат многу од поскапите, па мора да преземе итни мерки за да ја зголемиме нивната продажба, коментира Хи-Бом.

Некои билети достигнуваат цена од 750 евра, а најскапите за церемонијата на Отворањето на Игрите закажана за 9 февруари чинат 1.125 евра.Автор: Администратор
Објавено на: 01/02/2018 13:50