Имено, Путин го посети својот роден Санкт Петербуг, ја повлекол рачката за пукање хаубицата која се наоѓа на брегот на реката Нева.

Станува збор за топ од 1865 година кој се огласува секој ден во пладне.

„Како воен службеник на тврдината ви честитам. Тоа беше прекрасен плотун“ – изјавил еден воен службеник кој работел на Петропавловската тврдина, на која се наоѓа топот.Автор: Администратор
Објавено на: 09/01/2019 15:24