Годинашното издание на најголемиот интернационален настан за креирање игри „Global Game Jam“ ќе се одржи од 25-27 јануари во Скопје и Битола.

Настанот се одржува истовремено на повеќе локации низ целиот свет во вид на 48-часовен маратон.

Како дел од „International Game Developers Association“ (IGDA), неговата цел е да ги обедини сите кои креираат или имаат желба да креираат игри и да поттикне креативност, соработка и експериментирање. Учесниците се професионалци и студенти од ИТ индустријата.

Македонија учествува на „Global Game Jam“ од 2013 година.Автор: Администратор
Објавено на: 21/01/2019 13:59