Компанијата „Тесла“ го промовираше својот втор автомобил на електричен погон, „Модел Ипсилон“, чија почетна цена е 47.000 долари.

Директорот на компанијата, Илон Маск најави дека стандардната верзија по цена од 39.000 долари ќе биде достапна од 2021 година.

Маск претходно го опишуваше „Модел Ипсилон“ како дел од плановите за пристап до поширок круг потрошувачи, следејќи го примерот на „Моделот 3“, кој е најевтиното возило на овој бренд, што се појави на пазарот во 2017 година.

Првиот, поскап модел ќе може да мине 482 километри со едно полнење, а стандардниот ќе има „домет“ од 500 километри.

Првите испораки се очекува да почнат наредната година, а за нив веќе има десетици илјади заинтересирани.Автор: Администратор
Објавено на: 15/03/2019 14:29