Во Општина Велес до 18:30 часот од вкупно 45.996 гласачи на гласање на 84-те избирачки места излегле 21.689 или 49,39 проценти од гласачите.

Во Општина Градско до 18:30 часот од вкупно регистрирани 3.139 гласачи излегле да гласаат 1.895 гласачи на 11-те избирачки места што е 60 проценти.

Во Општина Чашка од 6.029 гласачи на 31 избирачко место, како што информира за МИА Марјан Јовановски претседател на ОИК, до 18:30 часот гласале 3.045 или 50,5 проценти од запишаните гласачи во Единствениот избирачки список.

Изборите во сите три општини поминале во фер и демократска атмосфера, изјавија за МИА претседателите на трите ОИК.

Точно во 19 часот затворени се вратите на сите избирачки места и сега е во тек пребројувањето на гласовите на двајцата кандидати за избор на претседател.Автор: Администратор
Објавено на: 05/05/2019 19:44