На 38,47% проценти обработени избирачки места за Стево Пендаровски гласале 126.410 гласачи односно 56,98%, додека за Гордана Силјановска 87.881 односно 39,61%

Одѕивот во вториот круг на претседателските избори до 18:30 часот изнесуваше 44,5 проценти.

На половина час пред затворањето на гласачките места во вториот круг на претседателските избори на гласање излегле 795,577 граѓани според обработени 97,61 процент од 3.428 избирачки места.Автор: Администратор
Објавено на: 05/05/2019 20:20