Аналитичарите на Абов Авалон велат во нова аналзиа велат дека бизнисот на „Епл“ со преносни уреди, како што се „Епл Воч“ и „ЕрПодс“, ќе ги надмине приходите на компанијата од „Мек“ компјутери и „Ајпад“ до крајот на следната година.

„Епл“ официјално не ги објавува резултатите од продажбата на уреди што се преносиви, но во Абов Авалон објавија своите предвидувања за финансискиот модел на „Епл“ и за вкупните резултати од продажбата.

„Епл“ ја надмина бројката од 70 милиони продадени преносни уреди за една година, при што тој сектор во „Епл“ расте меѓу 55 и 60 отсто на годишно ниво. Исто така, еден од пет продадени уреди на Епл е уред што се носи.

Слушалките „AirPods“ забележаа зголемување од продажбата од 80 отсто, а порастот на цената на Apple Watch и на AirPods секако помогна за зголемувањето на приходите на „Епл“.

Абов Авалон, исто така се нагласуваат и посебна категорија за промена на приходите помеѓу третиот квартал од минатата година и третиот квартал од оваа година, каде што секторот за преносни уреди на Епл сега е втор по приходи веднаш зад секторот на услуги (iTunes, Apple Music, App Store, iCloud и Apple Pay) со зголемување односно промена на приходите од 1,2 милијарди американски долари.Автор: Администратор
Објавено на: 14/08/2019 12:17