Согласно последните владини мерки за заштита од ширење на корона вирусот, Општина Дојран воведе засилени активности на територијата на целата општина.

Градоначалникот Анго Ангов соопшти дека сите детски игралишта, во и надвор од училишните дворови, рекреативни терени, спортски центри и јавни површини се затворени за употреба и истите се обележани со ленти за забранет влез и апелираше до граѓаните доследно да ги почитуваат и да постапуваат по мерките.

Општината Дојран им препорача на граѓаните да посветуваат големо внимание на личната хигиена и на дезинфекцијата на своите домови за заштита од корона вирусот.Автор: Администратор
Објавено на: 26/03/2020 13:31