Според податоците на аналитичкиот центар на ВМРО-ДПМНЕ, на 37% обработени гласови, коалицијата ВМРО-ДПМНЕ добила 109.670 гласови додека Коалицијата СДСМ добила 99.447.

Во албанскиот блок 25148 се на контото на ДУИ додека 19.599 на сметка на Алијанса за Албанците.

Според тие податоци ВМРО-ДПМНЕ е во предност со 5 пратеници.Автор: Администратор
Објавено на: 15/07/2020 22:48