Во главниот град денес се регистрирани 303 нови случаи на коронавирус. Досега вкупно се заболени 9654 граѓани а во моментов 2515 се активни.

Активни случаи по општини Скопје

• Чаир – 109

• Гази Баба – 256

• Аеродром - 505

• Карпош – 417

• Центар – 433

• Кисела Вода – 296

• Ѓорче Петров – 198

• Бутел - 97

• Шуто Оризари – 14

• Студеничани – 3

• Сарај – 16

• Арачиново – 7

• Илинден – 35

• Сопиште – 17

• Чучер Сандево – 8

• Петровец –13

• Зелениково - 7

• Странец – 11

• Нераспределен- 73Автор: Администратор
Објавено на: 18/10/2020 02:31