На 140 пунктови денеска во Црна Гора почнува масовна имунизација на населението против Ковид-19 со кинеската вакцина на Синофарм.

Граѓаните без закажување ќе можат да се вакцинираат.

Црногорската министерка за здравство Јелена Боровиниќ-Бојовиќ истакна дека граѓаните ќе можат да бираат која вакцина ќе ја примат.Автор: Администратор
Објавено на: 04/05/2021 10:12