Повеќе од пет милиони граѓани денеска ќе гласаат за 136 членови на локалниот Парламент на шпанскиот автономен регион Мадрид.

Социјалистите, кои пред две години добија 27 проценти и беа на прво место, но никогаш не најдоа коалициски партнери за управување, сега се очекува да добијат 22 отсто од гласовите.

Народната партија се предвидува да добие околу 40 проценти од само 22 отсто пред две години, двојно зголемувајќи ги пратеничките места. Сепак, ова нема да биде доволно за да владее сама и може да се обрати за поддршка до екстремно десничарската партија Вокс.Автор: Администратор
Објавено на: 04/05/2021 11:09