На 17.02.2021 во Македонија започна вакцинацијата против КОВИД19.

Заклучно со 09.05.2021, аплицирани се 20.688 дози на Pfizer/Biontech (16.754 со прва доза и 3.934 со втора доза), 41.735 дози на Sputnik V (22.822 со прва доза и 18.913 со втора доза), 22.270 дози на AstraZeneca и 46.185 дози Sinopharm.

Заклучно со 09.05.2021 вакцинирани се вкупно 108.031 лице со барем една доза на вакцина против КОВИД-19. Комплетно се вакцинирани вкупно 22.847 лица.Автор: Администратор
Објавено на: 11/05/2021 16:57