На вработените и клиентите на банката „Морган Стенли“, гигант од њујоршкиот Волстрит, ќе им биде забранет влез во канцелариите во Њујорк, доколку не бидат целосно вакцинирани против Ковид-19.

Банката соопшти дека вработените кои се вакцинирани ќе мора да работат од далечина.

Правилата стапуваат во сила следниот месец, а целта е да се дозволи укинување на преостанатите рестрикции воведени поради пандемијата.Автор: Администратор
Објавено на: 23/06/2021 13:34