Актерот Милан Лејн Гутовиќ почина на 75 -годишна возраст на Воено -медицинската академија по тешка болест, пренесува агенцијата Бета, што го потврди и синот на Гутовиќ.

Гутовиќ бил примен во болница пред две недели, каде што беше на интензивна нега, а подоцна беше поврзан со кислород. Сите тестови за вирусот корона покажале дека актерот е негативен, но тој имаше промени во белите дробови за кои лекарите претпоставуваа дека можат да бидат последица на претходно прележан Ковид-19.

Гутовиќ е роден на 11 август 1946 година во белградската населба Умка, а потоа живеел во Кумодрач. Во последниве години, тој често кампуваше и ловеше риби.

Родителите на Лане беа воспитувачи. Има постара сестра, Бојана, за која еднаш рече дека секогаш ја штити. Сакал да се запише на Природно -математичкиот факултет, но се обидел на Академијата за театар, филм, радио и телевизија, каде веднаш бил примен.

Тој беше оженет и има ќерка Милица. Тргнала по патот на нејзиниот татко, а покрај актерството се занимава и со балет.

На крајот на 2016 година, Милица се породи, па актерот стана дедо. Повеќе од една деценија, тој беше во вонбрачна врска со Билјана Кнежевиќ, балерина во театарот Теразија. Со неа ги има синовите Јанко и Спасоје.

Сериите и филмовите како „Тесна кожа“, „Метли без рачки“, „Отворени врати“, „Бели чамци“ се само дел од неговите достигнувања и проекти во кои го даде својот личен печат.Автор: Администратор
Објавено на: 25/08/2021 23:01