Во Општина Велес излезноста на регистрираните 45 892 гласачи на 82 избирачки места до 9,30 часот е 2 800 гласачи или 4,5 проценти информира за МИА, Андреј Ќамилов претседател на ОИК Велес.

Тој појасни дека утрово во 7 часот биле отворени сите избирачки места во Општина Велес, а гласањето досега се одвива мирно, достоинствено и без инциденти.

Ќамилов ги повика сите регистрирани гласачи до 19 часот да излезат на гласачките места и го остварат своето граѓанско право на глас за идната нова локална власт на Општина Велес.Автор: Администратор
Објавено на: 17/10/2021 11:56