Премиерот на Австралија, Скот Морисон денеска изјави дека побарал од министерот за образование Алан Таџ времено да ја напушти функцијата додека трае истрагата што се води против него во врска со насилство во вонбрачна заедница.

Таџ е обвинет за физичко и емоционално малтретирање на поранешен член на персоналот.

Тој рече дека „апсолутно ги отфрла наводите“ за таква врска, за која вели дека се случила во 2017 година и дека тоа било меѓусебно договорено.

Сепак, Морисон истакна дека поради сериозноста на обвинувањата, тоа значи дека Таџ треба да не ја извршува функцијата.Автор: Администратор
Објавено на: 02/12/2021 13:09