Во последните 24 часа во Словенија се потврдени 10.288 нови заразени со коронавирус, што е помалку од вчерашниот рекорд од над 12.000 случаи.

Словенечките власти проценуваат дека ситуацијата е тешка, но е под контрола, со предвидувања дека врвот на овој бран ќе биде во првата недела од февруари.Автор: Администратор
Објавено на: 20/01/2022 13:44