Здружението за култура и уметност „КултурОп“ соопшти дека ќе ја сподели и македонската и англиската аудио и видео верзија на хит-преработката на песната „За овој свет“.

Музиката и текстот на англиски јазик е на Младен Марковиќ, текстот на македонски јазик е на Весна Малинова, додека, аранжманот на Симон Трпчески и Влатко Нушев.

Песната ја исполнуваат солистката Лара Трпческа и детскиот хор подготвен од Тоше Митрев, Симон Трпчески и Влатко Нушев, како и младинскиот хор – од хорот „Про Арс“ и Хорот на Младинскиот културен центар, под раководство на диригентот Сашо Татарчевски.Автор: Администратор
Објавено на: 23/06/2022 04:07