Крист Лихт, шефот на Си-Ен-Ен, кој е во сопственост на Ворнер Брос, денеска преку допис ги информирал вработените дека во тек се отпуштања.

Лихт рече дека Си-Ен-Ен за тоа денеска ќе извести мал број луѓе, главно некои од своите платени соработници.

За други детали вработените ќе ги информира утре попладне.

„Знам дека овие промени влијаат и на нашите колеги кои заминуваат и на оние што остануваат. Ние имаме ресурси да ве поддржиме“, напиша Лихт.

Намалувањето на работните места беше очекувано и дојде бидејќи некои компании се обидуваат да ги скратат ​​трошоците и да го намалат персоналот.

Во октомври, Лихт предупреди дека Си-Ен-Ен ќе претрпи промени, наведувајќи ја „широката загриженост за состојбата на глобалната економија“.

Промените ќе влијаат на „луѓето, буџетите и проектите“, истакна Лихт.

Кабелскиот оператор AMC Networks во вторникот соопшти дека ќе отпушти 20 отсто од својот персонал во САД бидејќи се соочува со притисоци од индустријата и предизвикувачка економија.Автор: Администратор
Објавено на: 01/12/2022 05:15