Деловните субјекти кои се занимаваат со градежна дејност лани потрошиле градежни материјали и енергија во вредност од 11,123 милијарди денари, што е за 5,9 отсто повеќе во однос на 2021 година.

Според податоците на Државниот завод за статистика, во вкупната вредност на потрошените градежни материјали и енергија најголемо учество има групата Материјали за врзување со 4,183 милијарди денари или 37,6 отсто, потоа следат групите Материјали за армирање и прицврстување со 1,433 милијарди денари (12,9 отсто), Потрошено гориво со 1,336 милијарди денари (12 отсто),...Автор: Администратор
Објавено на: 09/06/2023 16:46