Девизните резерви на крајот на март одинава изнесувале 4.287,1 милион евра, соопшти Народна банка.

Најголем дел од девизните резерви се пласирани во хартии од вредност (60,2%), по што следуваат валутите и депозитите (29,2%) и монетарното злато (10,6%).Автор: Администратор
Објавено на: 09/04/2024 16:41