Вулканот Каримски во централниот дел на Камчатка еруптираше по речиси две години.

Вулканот исфрла пепел до висина до 5,5 километри, објави на својот канал на Телеграм, Институтот за вулканологија и сеизмологија на далечниот источен огранок на Руската академија на науките.

Вулканската активност може да претставува опасност за авионите вклучени во локалниот воздушен сообраќај, поради што е издадено советување за воздушен сообраќај.Автор: Администратор
Објавено на: 21/06/2024 18:27