Интернет страната Fast Company скоро една деценија ја објавува листата “World’s Most Innovative Companies“. Преку нивните анализи на повеќе од 1000 компании издвојуваат 50 од нив кои би можеле да се носат со епитетот иновативно во тековната година. Како еден од клучните фактори кои се користи при нивните анализи е факторот на влијание.

Ова се 20-те компании кои според Fast company ќе бидат највлијателни и најиновативни комапнии во 2017.

1.Amazon

2. Google

3. Uber

4. Apple

5. Snap

6. Facebook

7. Netflix

8. Twilio

9. Chobani

10. Spotify

11. Alibaba

12. Tencent

13. Xiaomi

14. BBK Electronics

15. Huawei

16. Dalian Wanda

17. Airbnb

18. Buzzfeed

19. Open Whisper Systems

20. Illumination entertainment

Покрај овие 20 компании на листата во топ 50 се рангирани и IBM (21), Kenzo (25), Microsoft (31), Adobe (35), Marriott (39), Medtronic (40), Nvidia (41), Mailchimp (47).Автор: Администратор
Објавено на: 15/02/2017 08:00