Седумстотини години стар храм одбива да исчезне под вода и покрај тоа што во последните неколку недели нивото на водата на Јангце порасна за околу десет метри.

Иако неговата платформа се наоѓа под вода, самиот Гуањинг павилјон е недопрен.

Овој храм се смета дека потекнува од времето на династијата Сонг и дека е изграден меѓу 960 и 1279 година. Историчарите велат дека на сличен начин издржал многу поплави.

Кина моментално е во екот на сезоната на дождови, а поплавите особено ги погодуваат југот и централниот регион на земјата.Автор: Администратор
Објавено на: 24/08/2017 01:08