Пираната е опасна слатководна риба која најчесто може да се најде во реките и езерата воЈужнаАмерика, а е најмногу позната по своите заби остри како жилет.

Постојат повеќе од 60 различни видови на пирани, а некои единки може да пораснат и до должина од 60 сантиметри.

Овие риби од срцето на Амазон ловат во јато, јадат месо, а кога се во поголема група за само неколку минути може да изедат и цело прасе.

За да покаже колку се опасни овие риби, еден човек улови пирана и со помош на едно парче јаже и железо ја демонстрираше неверојатната сила на нивните вилици.

Во продолжение, погледнете го видеото.Автор: Администратор
Објавено на: 20/09/2017 19:55