Во Каталонија се палат шпанските пасоши и се уништуваат личните карти откако парламентот во Барселона прогласи независност на областа од Шпанија, информираат шпанските медиуми.

Во два каталонски града, Жирона и Сабадел, градските власти го симнаа шпанското знаме од пред зградите.Автор: Администратор
Објавено на: 27/10/2017 20:15