Фени Индустри има квалитетен инвеститор кој со поевтина струја и доволно капацитет ќе ги рестартира процесите и ќе ги сервисира долговите. Со повлекување на блокадите од банките, и сопирање на предстечајната постапка, инвеститорот ќе може да почне со рестартирање и сервисирање на своите обврски, порачуваат од Кунико Груп, сегашниот сопственик на Фени.

Во моментов, велат од Кунико Груп, инвеститорот не може да ги уплати средствата за плати и оперативно работење на сметка на Фени Индустри затоа што сите би биле повлечени од банките.

– Фени Индустри има сопственици, а тоа не се банките, кои обезбедија инвеститор што е спремен да ги инвестира бараните средства, но не во банките туку во производниот процес, вработените, и останатите доверители, да обезбеди поевтина електрична енергија, и да ги сервисира сите долгови кон останатите доверители, пред се компаниите и вработените кои живеат во Кавадарци и околината од разни услуги кон Фени, соопшти Кунико Груп.Автор: Администратор
Објавено на: 23/11/2017 11:16