Северна Кореја преку нејзината Амбасада во Берлин набавувала делови за нејзините ракети, изјави шефот на германската разузнавачка агенција БфВ, Ханс-Георг Масен.

- Проценивме дека набавката била оттука и од наша гледна точка, набавувани се делови за ракети, а понекогаш и за нукеларната програма, посочи Масен.

Масен истакна дека германските власти спречуваат такви активности кога ќе ги откријат, меѓутоа, тој додаде дека не е возможно да бидат спречени сите случаи.Автор: Администратор
Објавено на: 05/02/2018 00:37