Во науката скоро и да не се познати ситуации кога човекот може да допре риба во вода, без таа да избега. Но во Чернобил, се е можно. Риби – мутанти во вид на сом, и после толку години живеат во Чернобил.

Научниците сеуште не откриле како тие живеат, како се хранат и како се размножуваат.

Сепак, оние кои се против законите на природата се решија да го посетат Чернобил и да направат видеа кои ќе и противречат на природата. Иако, во ниту еден случај не се препорачува посета на ова место, сепак, млади дечки од Украина се решија на таков потег со цел да се прикаже дека во Чернобил постои живот.

Она што е интересно да се забележи е дека во водите покрај нуклеарната централа има жив свет односно риби во вид на сомови кои по својата големина може да се дефинираат како мутанти. Покрај тоа, овие риби, речиси и да не реагираат на човечки допир, се додека некој не пробува да им ја земе храната.

Еден од младите авантуристи се реши да ја погали. Во тоа успеа, но не и кога проба да и даде храна.

Како изгледаше сето тоа, погледнете во продолжение.Автор: Администратор
Објавено на: 27/04/2018 20:17