Во Владата денеска свечена седница ќе одржи Економскиот социјален совет (ЕСС), како трипартитно тело, формирано од македонската Влада и социјалните партнери за водење социјален дијалог и создавање услови за економска и социјална стабилност.

На седницата, како што информира владината прес-служба, ќе присуствуваат премиерот на Република Македонија Зоран Заев и членовите на ЕСС, односно претставници на Синдикатите, работодавците и ресорните министерстваАвтор: Администратор
Објавено на: 01/05/2018 14:56