Претставници на железничките претпријатија на Македонија и Бугарија денеска во Скопје ќе разговараат за изградбата на железничкиот дел од Коридорот 8 кој ги поврзува овие две држави.

Состанокот ќе се одржи во просториите на јавното претпријатие „Македонски железници - Инфраструктура“, а на него ќе присуствуваат директорот на МЖ-Инфраструктура Ирфан Асани и директорот на бугарските железници Красимир Папукчиски.Автор: Администратор
Објавено на: 17/05/2018 13:29