Основниот суд Скопје 2 донесе решение со кое ја прекина постапката за отворање стечај на компанијата Производство на топлина Балкан енерџи од Скопје, информираат од компанијата.

- Во образложението на решението на надлежниот суд стои дека ваквата одлука е донесена откако до Судот се доставени докази дека компанијата ги има подмирено сите финансиски обврски и оти нејзините банкарски сметки не се блокирани. Со ова Судот констатира дека престанува работата и на претходно назначениот привремен стечаен управник. На ваквото решение на Судот не е предвидена можност за жалба од страна на подносителите на предлогот за отворање стечајна постапка, соопшти компанијата.

Со ваквиот епилог, се нагласува во соопштението, отстранети се сите формалности, по што Производство на топлина Балкан енерџи продолжува со интензивните подготовки и ремонтни активности на постојките за претстојната грејна сезона, за нејзин успешен старт во законски предвидените роковиАвтор: Администратор
Објавено на: 18/05/2018 11:07