Во периодот јануари – март годинава вкупната вредност на договорените градежни работи во странство изнесува 775.469.000 денари, што е за 61,1 процент помалку во споредба со истиот период од претходната година, објави денеска Државниот завод за статистика.

Во првиот кавратал годинава, градежната оператива од Македонија во странство извршила градежни работи во вкупна вредност од 281.136.000 денари, односно за 12,5 проценти помалку во споредба со истиот период од претходната година.

Статистичките податоци покажуваат дека во првиот квартал годинава е забележан зголемен обем на извршените градежни работи во Босна и ХерцеговинаАвтор: Администратор
Објавено на: 18/05/2018 11:22