Шпанецот Рафаел Надал истакна дека не ја губи својата мотивација, и покрај бројните победи и славната кариера.

Во ажурираниот рејтинг на АТП тој повторно е светски рекет број 1.

- Ми се допаѓа кога сум на теренот. Сакам да играм секој ден. Јас сум мотивиран и сакам да продолжам да играм на највисоко ниво. Многу сум задоволен од начинот на кој се развива мојата кариера. Можам само да му се заблагодарам на мојот живот за се што ми се случи. Тенис ме прави среќен. Имам добро здравје. Кога ќе дојде денот да не се исполнително на теренот и кога ќе ја снема возбудата, тогаш ќе морам да почнам друга работа. Во меѓувреме, ќе продолжам да играм, изјави Надал.Автор: Администратор
Објавено на: 24/05/2018 21:16