Од вкупно 956.640 лица активно население во Македонија, вработени се 749.892, а невработени 206.748 лица, покажува анкетата за работна сила на Државниот завод за статистика за првото тримесечје од 2018 година.

Стапката на активност во овој период е 56.9, стапката на вработеност 44.6, додека стапката на невработеност изнесува 21.6 отсто.Автор: Администратор
Објавено на: 08/06/2018 15:08