Турција ја заврши изградбата на битонскиот ѕид во должина од 764 километри, долж границата со Сирија.

Како што јави МИА, Анкара го започна проектот за изградба на заштитниот ѕид долж границата со Сирија во 2015 година, како дел од мерките за зајканување на безбедноста на границите и борбата против криумчарењето и незаконските гранични премини.

Заштитниот ѕид е изграден од бетонски блокови високи три метри, со бодликава жица.Автор: Администратор
Објавено на: 10/06/2018 15:34