Дојче Банк го објави годинешниот извештај во кој се споредуваат трошоците за живот во најголемите градови во светот и се анализира животниот стандард. Врз основа на тоа, Бизнис Инсајдер состави топ-листа топ од 25-те градови во кои најдобро се заработува.

На врвот се најде Цирих, кајшто просечната месечна нето плата е 4.923 евра. Следува целата листа.

1. Цирих, Швајцарија - 4.923 евра,

2. Сан Францисцо, САД - 4.974 долари,

3. Њујорк, САД - 4.115 долари,

4. Сиднеј, Австралија - 3.343 евра,

5. Бостон, САД - 3.740 долари,

6. Осло, Норвешка - 3.130 евра,

7. Чикаго, САД - 3.650 долари,

8. Копенхаген, Данска - 2.957 евра,

9. Дубаи, ОАЕ - 2.944 евра,

10. Франкфурт, Германија - 2.895 евра,

11. Лондон, Велика Британија - 2.888 евра,

12. Мелбурн, Австралија - 2.787 евра,

13. Сингапур - 2.647 евра,

14. Амстердам, Холандија - 2.612 евра,

15. Токио, Јапонија - 2.566 евра,

16. Стокхолм, Шведска - 2.562 евра,

17. Хелсинки, Финска - 2.552 евра,

18. Велингтон, Нов Зеланд - 2.516 евра,

19. Париз, Франција - 2.465 евра,

20. Даблин, Ирска - 2.359 евра,

21. Окланд, Нов Зеланд - 2.325 евра,

22. Единбург, Велика Британија - 2.191 евро,

23. Хонг Конг - 2.178 евра,

24. Торонто, Канада - 2.519 долари,

25. Берлин, Германија - 2.120 евра.Автор: Администратор
Објавено на: 19/06/2018 03:30