Саудиската државна авиокомпанија Саудиа, соопшти дека ги прекинува летовите кон и од Торонто. Тоа е нова во серијата мерки кои Ријад ги објави поради дипломатскиот спор со Канада.

Саудиска Арабија вчера ги замрзна сите нови инвестиции и трговски зделки со Канада откако Отава го повика Ријад да ослободи од затвор двајца заштитници на човекови права.

Освен тоа, Саудиска Арабија го отповика амбасадорот од Отава и го протера канадскиот амабсадор во Ријад. Саудиското МНР соопшпти дека државата нема да толерира мешање во внатрешните работи.Автор: Администратор
Објавено на: 07/08/2018 10:47