Најмалку десет луѓе починаа, а десетици се заболени по конзумирање заразена храна на погреб во перуанските Анди.

Според министерката за здравство на Перу, Силвија Пешах најверојатно храната била заразена со пестициди. Од 50 заболени во понеделникот на погреб во село на Амбите десет луѓе починаа, а осумина се во критична состојба.

Во изминатите неколку месеци регистрирани се уште два случаја со заразена храна во тоа подрачје.Автор: Администратор
Објавено на: 08/08/2018 11:27