Министерството за економија го одобри проектот „Еногастрономски пат низ Тиквешијата“, со кој Фондацијата „Тиквешки вински пат“, аплицираше за поддршка преку Програмата за конкурентност, иновации и претприемништво за 2018 година.

- Во рамките на проектот ќе бидат организирани работилници и обуки и ќе биде изработен промотивен материјал. Ќе се направи и промоција на овој проект на еден од саемите во странство, со поддршка на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, информираше денеска за МИА, Виолета Јанкова, извршен директор на Фондацијата.

Проектот ќе се реализира од втората половина од септември.Автор: Администратор
Објавено на: 10/08/2018 10:51