Новиот тренер на Шпанија Луис Енрике од првиот ден им на покажа играчите дека ќе управува со тимот со цврста рака. Во кампот на тимот тој им рекол на играчите дека забранува да влезат во трпезаријата со своите мобилни телефони, пренесе „Спорт“.

За време на појадок, ручек или вечера, оние кои ги носат своите телефони со себе мора да ги остават на влезот. Луис Енрике и неговиот штаб ќе им дадат пример на играчите, најпрво оставајќи ги своите телефони надвор.

Поранешниот ментор на Барселона има за цел да го поттикне дијалогот помеѓу играчите, за да можат да ги искажат своите мислења и да се одморат повеќе.Автор: Администратор
Објавено на: 04/09/2018 17:09