Од СВР Скопје информираат дека викендов сообраќајната полиција открила и санкционирала поголем број прекршоци. Сто четiриесет и двајца возачи се движеле со брзина поголема од дозволената, девет возачи поминале на крстосница на црвено светло, четири возачи не дале првенство на минување на пешаците на обележан пешачки премин, пет возачи за неправилно престројување, како и еден возач кој не дал првенство на минување на возила во зона на крстосница.

Санкционирани биле и двајца пешаци кои поминале коловоз вон пешачки премин.

Од сообраќај, биле исклучени вкупно 65 возачи, од кои 25 кои го управувале возилото под дејство на алкохол, 35 возачи пред да се стекнат со право на управување и пет возачи почетници, како и две технички неиспрани возила и 35 нерегистрирани возила.

Затекнати биле 164 непрописно паркирани возила. Со помош на специјалното возило пајак, отстранети биле 120 возила.Автор: Администратор
Објавено на: 22/10/2018 09:44