Романскиот министер за европски прашања, Виктор Негреску задолжен за подготовки за преземање на претседателството со ЕУ од 1 јануари 2019 година, поднесе оставка.

Романската министерка за европски фондови, Рована Плумб ја потврди оставката.

Таа додаде дека членовите на владејачката коалиција на романската влада се незадоволни од пристапот на Негреску во остваруавње подобри односи со органите на ЕУ.Автор: Администратор
Објавено на: 11/11/2018 01:29