Претседателот на Франција Емануел Макрон ги предупреди светските лидери да не го земаат мирот во светот здраво за готово.

Макрон ова го изјави на вечерата во Париз по повод 100 годишнината од завршувањето на Првата светска војна.

– Некои од нас беа на различни страни во војната, вечерва сме обединети. Тоа е најголемата чест која можеме да им ја одадеме на војниците кои се бореа во Првата светска војна, порача Макрон.Автор: Администратор
Објавено на: 11/11/2018 11:45