Поранешниот британски министер за Брегзит, Дејвид Дејвис изјави дека Парламентот ќе го отфрли договорот за Брегзит, а премиерката Тереза Меј ќе мора повторно да го преразгледа.

– Мислам дека договорот ќе биде отфрлен од страна на Долниот дом. Во тој случај премиерката ќе мора да понуди алтернатива, истакна Дејвис.

Тој одби да го каже својот став во врска со иднината на британската премиерка.Автор: Администратор
Објавено на: 16/11/2018 10:56