Германија планира усвојување на мерки со кои би се овозможило побрзо и поефикасно протерување на мигрантите кои илегално престојуваат во земјата, тврди весникот „Билд ам Зонтаг“.

Според магазинот, меѓу мерките е и онаа која би предвидувала мигрантите чие барање за азил во Германија ќе биде одбиено, до заминувањето од земјата, да мораат да им пријават на властите секогаш кога некоја ноќ нема да ја минат во регистрираното место за престој.

Втора можна мерка, според „Билд ам Зонтаг“, е одбиените баратели на азил да мораат својата пошта да ја подигаат со чип картичка, со што ќе може лесно да се потврди дека ја примиле одлуката за протерување од Германија.

На ваквите тврдења на „Билд ам Зонтаг“, рагираше германското Министерство за внатрешни работи демантирајќи ги наводите на весникот, но потврди дека „интензивно работи“ на закон за полесно протерување на илегалните мигранти.Автор: Администратор
Објавено на: 18/11/2018 15:21