На југот на Полска се наоѓа една необична „солена пештера“ – музеј, што се наоѓа на 327 метри под земјата.

Порано тоа било рудник за сол, активен од 13. век, па до 2007 година, но денес е туристичка атракција што годишно ја посетуваат милион туристи, каде се прават и свадби

Рударите низ вековите ја покажале и својата уметничка умешност, за што сведочат скулптурите од сол, што го прават овој музеј уште поавтентиченАвтор: Администратор
Објавено на: 16/01/2019 01:11