Во кениската дивина, односно во националниот парк Масаи Мара деновиве е снимена една несекојднвна глетка и тоа, секако, веднаш е објавено на Јутјуб…

На видеото, лав ѝ се приближува на една заспана лавица, ѝ се прикрадува одзади и во еден миг решава да ја гризне. Најверојатно и се покајал поради тоа, бидејќи го извлече подебелиот крај.

Кога ги почувствувала неговите заби, лавицата се разбудила и во истиот миг скокнала да го напаѓа и гребе.

Сафари водичот Џошуа Лонкушжу, кој го снимил несекојдневниот настан, тврди дека, во својата осумгодишна кариера, не бил сведок на ништо налик ова.Автор: Администратор
Објавено на: 06/02/2019 00:12