Британскиот ветеран од Втора светска војна Реј Вули, кој има 96 години, тврди дека го собори сопствениот светски рекорд како најстар нуркач, нуркајќи во близина на остатоците на траектот Зеноби кај јужниот брег на Кипар.

Вули нуркаше 48 минути на длабочина од 42,4 метри.

Тој истакна дека сака да нурка се додека не наполни 100 години.

Тракетот Зеноби, кој превезуваше 108 камиони се преврти и потона во близина на Ларнака во 1980 година. Траектот е оценет како еден од петте најдобри остатоци на светот за нуркуње.Автор: Администратор
Објавено на: 31/08/2019 16:14